Protest u Tirani zbog posete Mrkića

Nekoliko desetina albanskih nacionalista mirno je protestovalo u Tirani, zbog posete srpskog ministra spoljnih poslova Albaniji, prve za poslednjih osam godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2012.

22:49

Default images

Na aerodromu u Tirani, prilikom dolaska šefa srpske diplomatije Ivana Mrkića, pristalice stranke "Alijansa crveno i crno" uzvikivali su slogane i nosili transparente na kojima je pisalo "Kosovo Albanija".

Kako navodi američka agencija, albanski nacionalisti protive se da albanska vlada održava veze sa Srbijom.

Ministar Mrkić boravi u dvodnevnoj poseti Albaniji, gde će, kako je najavljeno, razgovarati sa albanskim zvaničnicima o odnosima dve zemlje i drugim pitanjima.

Mrkić će se sutra sastati sa albanskim premijerom Saljijem Berišom i šefom diplomatije Edmondom Panaritijem.

Šef srpske diplomatije je uoči posete, u intervjuu listu "Politika", rekao da je reč o prvoj poseti jednog mininstra spoljnih poslova Srbije za više godina, i izrazio očekivanje da će to stvoriti oslonac za bolju saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: