Pastor: Strah da nema nade za bolje

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je u Subotici da se u Srbiji posle majskih izbora pojačao strah da nema nade da će biti bolje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2012.

22:12

Default images

"Mnogi su otišli iz svojih ulica, a drugi se spremaju, razmišljaju i planiraju", rekao je Pastor na obeležavanju godišnjice mađarske pobune iz 1956. godine.

Pastor je ocenio da su posle majskih izbora nestale granice između "nas" i "njih", pa se tako sa iste strane na političkoj sceni Srbije nalaze gotovo svi politički akteri, sem "marginalnih ekstremista".

"Ovo su takve promene na koje niko nije bio spreman. Morali smo da se suočimo s katastrofalnom finansijskom situacijom u državi. Državni budžet je pred bankrotom, bezbednost građana je na neodrživom nivou, nezaposlenost je velika, u zemlji vlada ekonomska i socijalna nesigurnost, političke zloupotrebe i prevare", kazao je Pastor.

Savez vojvođanskih Mađara je danas organizovao na Paliću centralnu proslavu u spomen godišnjice antisovjetske pobune u Mađarskoj 1956. godine, a svečanost je priređena u sali Nepkera u Subotici.

Svečanosti je prisustvovao i zamenik premijera Mađarske Tibor Navračić, koji je rekao da se danas proslavlja mađarska nacionalna samostalnost i sloboda.

Pre 56 godina više od 200.000 ljudi pobeglo je iz Mađarske, a oko 20.000 mađarskih izbeglica je boravilo tada na Paliću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: