Francuska protiv uvođenja viza

Francuska je protiv ukidanja bezviznog režima za građane Srbije i tu nema promene stava, kaže francuski ambasador u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.10.2012.

12:21

Default images

"Francuska smatra da je Srbija demokratska zemlja i da njeni građani nisu oni koji bi mogli da traže politički azil u Francuskoj", rekao je Denio novinarima posle otvaranja izložbe posvećene Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima.

On je naglasio da, ukoliko lažni azilanti iz Srbije budu tražili politički azil u Francuskoj, čine "pogrešan korak".

Francuski ambasador je ocenio da se problem lažnih azilanata tiče mnogih zemalja, a da je Francuska za to da ministri razgovaraju i pronađu neko rešenje za ovaj problem koje neće značiti ukidanje bezviznog režima.

"U krajnjoj liniji, to rešenje bi značilo neku vrstu suspenzije koje bi bilo vremenski ograničeno, ukoliko to uopšte bude trebalo", rekao je francuski ambasador i podsetio da je Francuska zemlja koja je tražila suspendovanje viza za građane Srbije i da tu nema promene zvaničnog stava.

Prema njegovim rečima, postoje različiti načini da se bori protiv ovog problema, a jedan od njih je oštrija kontrola na granicama, te pravno procesuiranje onih koji pokušavaju da na ovaj način dođu u zemlje EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: