Posle 30 godina novi avioni u Vršcu

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) preuzela je u SAD osam novih aviona "Cesna 172S" za školovanje pilota u vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2012.

10:50

Default images

Time je za 2,8 miliona dolara posle 30 godina obnovljena flota aviona za školovanje pilota u vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu, a letelice, koje su proizvedene u rekordno kratkom roku, stići će u Vršac do 4. novembra.

Avioni su preuzeti posle završnog fabričkog testiranja ispravnosti i funkcionalnosti, koje su piloti i inženjeri iz Kontrole letenja obavili u Cesninoj fabrici u Kanzasu, SAD.

Nabavka aviona je deo šireg projekta modernizacije vazduhoplovne akademije u Vršcu koja više od 40 godina školuje pilote iz celog sveta, navodi se u saopštenju.

"Avioni koje smo kupili za nas veoma važni, jer planiramo da pilotsku školu iz Vršca vratimo na evropsko i svetsko tržište", kazao je direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Nikola Stankov, koji je obišao pogone "Cesne".

"Za dve godine od kako smo preuzeli vazduhoplovnu akademiju uložili smo u obnavljanje piste, kontrolnog tornja i sredjivanje infrastrukture, tako da sa ovim avionima postajemo jedan od najopremljenijih centara za školovanje pilota u Evropi", izjavio je on.

Zahvaljujući novim avionima, ali icsvemu ostalom što je uradjeno, školovanje pilota u u Vršcu će biti organizovano u skladu sa najsavremenijim uslovima obuke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: