Napad na kuću direktora Informera

Sinoć oko 21h bačen je Molotovljev koktel u dvorište porodične kuće direktora dnevnog lista "Informer" Damira Dragića.Napad osudili UNS, NUNS, DS i Nova Srbija.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 16.10.2012.

23:05

Default images

Dragić je to okarakterisao kao napad na uređivačku politiku tog lista.

"Ovaj napad je napad na novinarstvo, na uređivačku politiku 'Informera'. Ovo je klasična mafijaška opomena", izjavio je Dragić, saopštio je "Informer".

Kuća na koju je bačen Molotovljev koktel nalazi se u beogradskom naselju Jajinci, a u požaru koji je izazvao izgoreo je automobil "opel astra", vlasništvo oca Damira Dragića, a povređenih, kako je navedeno, samo pukom srećom nije bilo.
Glavni urednik i vlasnik "Informera" Dragan J. Vučićević poručio je da ovaj napad neće uplašiti novinare i urednike lista.

"Nastavićemo i dalje da pišemo o politikantskim lopovima koji su opljačkali Srbiju", rekao je Vučićević i pozvao policiju da što pre otkrije ko se krije iza napada.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije zatražili su danas od policije hitnu istragu o napadu na porodičnu kuću direktora dnevnih novina "Informer".

UNS traži pronalaženje i najstrože kazne za nalogodavca i izvršioce tog krivičnog dela, saopšteno je iz tog udruženja, dok NUNS u svom saopštenju ističe da taj "teroristički čin mora imati prioritet u radu istražnih organa" kako bi se ustanovila eventualna veza sa pisanjem lista "Informer".

UNS i NUNS podsećaju da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

I Demokratska stranka oštro je osudila napad na direktora dnevnog lista "Informer" i zatražila od nadležnih da ispitaju slučaj i kazne odgovorne. "Novinari moraju imati sigurnost da bismo imali objektivno novinarstvo i zato nadležni organi treba da ispitaju ovaj slučaj i kazne odgovorne", piše u saopštenju demokrata.

DS dodaje da svi dosadašnji napadi na novinare moraju dobiti sudski epilog, jer tako država pokazuje iskrenu nameru da zaštiti slobodu govora i medija.

Nova Srbija osudila je napad na direktora dnevnih novina "Informer" Damira Dragića, na čiju je porodičnu kuću u beogradskom naselju Jajinci bačen Molotovljev koktel.

Ta stranka je zatražila od nadležnih organa i institucija da hitno pokrenu istragu i utvrde ko stoji iza ovog napada.

"Istovremeno Nova Srbija daje punu podršku uredničkom kolegijumu i novinarima lista 'Informer' da, kao i do sada, hrabro i slobodno
nastave da pišu u interesu građana", navodi se u saopštenju NS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: