Dačić: Ko krši zakon biće uhapšen

Predsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže za Kurir da hapšenja zbog korupcije idu svojim tokom i da nije bitno ko je iz koje stranke.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2012.

10:20

Default images

On je ponovio da u borbi protiv kriminala i korupcije neće biti zaštićenih i da je spreman da ide do kraja.

"Vučić i ja se sastajemo, imamo dogovor, odličnu saradnju. Borba protiv kriminala i korupcije ide svojim tokom i uopšte nije bitno ko je iz koje stranke“, kazao je Dačić u intervjuu za Kurir.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da će uhapsiti i ljude iz svoje stranke, on je rekao da će biti uhapšen svako ko je kršio zakon.

Govoreći o Kosovu i pregovaračkom timu na čijem čelu bi trebalo da se nađe, Dačić kaže da to još nije sve dogovoreno. "Ukoliko bi Ketrin Ešton bila posrednik, bilo bi neozbiljno da odredimo pomoćnika ministra ili državnog sekretara, tako da sam spreman u tome da učestvujem. Naravno, veoma je bitno znati o čemu se u stvari razgovara", kazao je on.

Na pitanje da li će, ako sedne za pregovarački sto preko puta kosovskog premijera Hašima Tačija, pokrenuti pitanje podele Kosova, Dačić je rekao da druga strana to pitanje uopšte ne pokreće.

A na pitanje hoće li Srbija pokrenuti to pitanje, Dačić kaže: "Ja želim da rešimo pitanje Kosova, učestvovaćemo u dijalogu, to nije sporno. Ovde je pitanje da li neko misli da bi u tom dijalogu trebalo da bude i političkih tema."

On je objasnio da bi, po predstavnicima Beograda, u tom dijalogu trebalo da budu pokrenuta i neka od političkih pitanja, ali su u EU, kako kaže, više orijentisani na pitanja normalizacije odnosa, dok bi ostala pitanja trebalo regulisati vremenom, na putu ka EU.

"Što se mene tiče, smatram da bi to neko konačno rešenje koje bi bilo pravedno, zasnovano na dogovoru Beograda i Prištine, treba doneti što pre", zaključio je predsednik vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: