"Vojvodina će pomoći oko azilanata"

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je Pokrajina spremna da se uključi u rešavanje problema velikog broja azilanata u zemljama EU.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2012.

14:55

Default images

"Mi ne posedujemo mehanizme za rešavanje tog problema, ali smo spremni da pomognemo, ukoliko je moguće, da se ovaj problem reši na što efikasniji način", rekao je Pajtić za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, na opasnost od ukidanja bezviznog režima ukazali su mu evropski zvaničnici prilikom prošlonedeljne posete Briselu. Pajtić je dodao da u pojedinim evropskim zemljama postoji velilko nezadovoljstvo zbog tog problema.

"Priliv kvazi azilanata je izuzetno veliki politički problem za pojedine zemlje, jer se tamo (azilanti) nalaze bez osnova. S obzirom na to da smo zemlja kandidat za članstvo u EU i da za Srbiju više ne postoji vizni režim, oni očekuju da učinimo maksimum", rekao je predsednik Vlade Vojvodine.

Pajtić je kazao da podržava predlog republičke vlade da finansira boravak oko 10.000 azilanata iz Srbije u zemljama EU, jer bi bila "tragedija" da građani Srbije izgube mogućnost da putuju bez viza.

Međutim, iz Evropske komisije su uzjavili Beti da Brisel za sada nema saznanja niti obaveštenja da će bezvizni režim sa Srbijom biti suspendovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: