Romni vodi u "sving" državama

Republikanski predsednički kandidat Mit Romni preuzeo je vođstvo u anketama javnog mnjenja u takozvanim sving državama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

23:57

Default images

On sada vodi s pet odsto u odnosu na aktuelnog predsednika Baraka Obamu u takozvanim sving državama, čiji glasači bi mogli da odluče ko će biti novi stanar Bele kuće.

Prema istraživanju Ju-Es-Ej tudeja i Galupa, među biračima koji su rekli da će izaći na izbore, Romni vodi sa 51 prema 46 procenata, a za to bi mogao da zahvali ženskom biračkom telu, koje se okreće ka njemu, i sada je među tim biračima izjednačen sa Obamom.

Na prošlim izborima, Obama je sa 13 odsto prednosti među ženskim biračima pobedio kandidata republikanaca Džona Mekejna.

Romni danas ubedljivo vodi među muškim biračima (54 prema 42 odsto), a bolje stoji i po pitanju rešavanja deficita i javnog duga (52 prema 43 odsto).

Obama se bolje kotira od Romnija na pitanju zdravstvene zaštite i kontrole rađanja (56 prema 35 odsto). Među sving državama u kojima je sprovedeno istraživanje nalaze se Kolorado, Florida, Ajova, Mičigen, Nevada, Nju Hempšir, Nju Meksiko, Severna Karolina, Ohajo, Pensilvanija, Virdžinija i Viskonsin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: