Jak zemljotres u Gvatemali

Rano ujutro po lokalnom vremenu Gvatemalu je potresao zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale, a nema izveštaja o eventualnim žrtvama i pričinjenoj šteti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

22:28

Default images

Epicentar potresa bio je blizu slabo naseljene tihookeanske obale te centralnoameričke zemlje, oko 75 kilometara jugozapadno od glavnog grada Gvatemala Sitija, saopštila je američka agencija za geološka merenja, javio je Rojters.

Britanska agencija navela je izjavu službenice jednog hotela u Gvatemala Sitiju koja je rekla da je zemljotres bio jak, ali da gosti treba da ostanu smireni.

Hotel nije naložio evakuaciju posle potresa, navodi Rojters.

Prema prvim informacijama, podzemni potresi trajali su između 15 i 20 sekundi, a slabiji su se ponavljali nekoliko minuta.

Gvatemala je u zoni konstantne seizmičke aktivnosti ali, kako posmatrači primećuju, ovaj zemljotres je karakterisala neobična snaga potresa i trajnost, koji su izazvali aktiviranje signala za upozoravanje stanovništva u mnogim gradovima Gvatemale, navela je agencija RIA Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: