Tripoli: Pobeglo 120 zatvorenika

Najmanje 120 zatvorenika pobeglo je iz zatvora u Tripoliju, a za njima intenzivno tragaju libijske bezbednosne službe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

21:12

Default images

"Oko 120 kriminalaca nižeg ranga pobeglo je iz zatvora Al Džadaida. Bezbednosne službe intenzivno tragaju za njima", rekao je za AFP šef Nacionalne garde Haled el Šarif i dodao da je nekoliko odbeglih zatvorenika već uhapšeno.

Libijsko Ministarstvo pravde kontroliše zatvor Al Džadaida, gde je u avgustu izbila pobuna u kojoj je povređeno dvoje ljudi.

Libijske vlasti ponovo su preuzele kontrolu nad nekoliko zatvora, uključujući i Al Džadaidu, koji su prethodno bili u rukama bivših pobunjenika.

Bivši pobunjenici porazili su prošle godine snage Moamera Gadafija i svrgnule ga s vlasti, u pobuni u kojoj je ubijen.

Pobuna u zatvoru usledila je nekoliko dana pre prve godišnjice od Gadafijevog hapsenja i ubistva 20. oktobra. Organizacije za zaštitu ljudskih prava uporno osuđuju tretman prema pripadnicima bivšeg režima u libijskim zatvorima, koji su još pod kontrolom bivših pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: