Tužilaštvo Duliću oduzelo pasoše

Tužilaštvo za organizovani kriminal oduzelo je Oliveru Duliću jedan diplomatski i dva civilna pasoša - srpski i hrvatski. RTS: Uskoro dopuna krivične prijave.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.10.2012.

16:57

Default images

Tri pasoša su mu oduzeta kao mera za osiguranje njegovog prisustva tokom krivičnog postupka i prosleđeni su Specijalnom sudu. Dulić, međutim, ima pravo da traži dozvolu suda za put u inostranstvo i privremeno vraćanje putne isprave, a odluku da li će mu to dozvoliti donosi sud u svakom konkretnom slučaju.

Portparolka suda Maja Kovačević Tomić rekla je Tanjugu da još nije određen sudija koji će suditi u Dulićevom slučaju, odnosno odlučivati o svim drugim zahtevima, među kojima je i pravo da otputuje u inostranstvo.

Kako su mediji ranije preneli, Dulić, koji je poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije, trebalo bi da, kao član parlamentarne delegacije, naredne sedmice putuje u Kanadu.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je ranije Tanjugu da je tužilaštvo u petak predalo optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Dulića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Radisavljević je rekao da su optužnim predlogom obuhvaćeni i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Oni se terete za najblaži oblik krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, za koji je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

RTS: Uskoro dopuna krivične prijave protiv Dulića

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević trebalo bi do sredine nedelje da dobije od policije dopunu krivične prijave protiv bivšeg ministra Olivera Dulića koja se odnosi na pribavljanje imovinske koristi Nuba investu čime je učinjena višemilionska šteta budžetu Srbije, javila je danas Radio-televizija Srbije (RTS).

Prikupljena dokumentacija, kako je javio RTS, odnosi se na neuplaćene dažbine u postupku dobijanja rešenja, preduzećima čiji je osnivač država, među kojima su i Srbijagas, Železnica Srbije, Telekom i Elektroprivreda Srbije.

Dulić je, kako se navodi na sajtu RTS, Tužilaštvu za organizovani krminal predao sva tri pasoša koja poseduje - srpski, hrvatski i diplomatski pasoš u kojem je važeća viza za Kanadu.

Ta dokumenta, kako RTS saznaje u Tužilaštvu, koristiće se kao dokaz u sudskom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: