Kina: Pritvor zbog otkrivanja tajni

Vlasti u Kini pritvorile su na sedam dana jednu osobu zbog stavljanja na internet detalja istrage o bivšem šefu policije Vang Liđunu.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.10.2012.

19:36

Default images

Čovek nazvan "Mao" je u administrativnom pritvoru u gradu Čengdu, jer je "namerno odavao tajne vezane za nacionalnu bezbednost, i time prouzrokovao neprijateljski uticaj", naveo je "Čengdu dejli," pozivajući se na Nacionalni biro za bezbednost u tom gradu, prenosi Rojters.

Vang, bivši šef policije u rejonu Čongćin na jugoistoku zemlje, poslat je u septembru u zatvor na 15 godina zbog pokušaja da prikrije ubistvo koje je izvršila supruga uticajnog političara Bo Silaja.

On je prethodno u februaru pobegao u američki konzulat u gradu Čengdu, gde je, kako se veruje, tražio azil pošto je Bou izneo dokaze o umešanosti njegove supruge u smrt britanskog državljanina Nila Hejvuda.

Mao je podatke dobio od jednog radnika vazduhoplovne kompanije, a potom ih postavio na internet, piše list, ne iznoseći bliže detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: