Pakistan: 17 poginulih, 40 ranjenih

U napadu bombaša samoubice na jednoj pijaci na severozapadu Pakistana, ispred kancelarije provladinih plemenskih starešina, poginulo je 17 ljudi.

Izvor: Beta

Subota, 13.10.2012.

11:58

Default images

To je najnoviji bilans žrtava ove eksplozije, koja se dogodila dok su u kancelariji lokalni zvaničnici bili na sastanku.

Smatra se da su meta napada u gradu Dara Adam Kel bili pripadnici provladine milicije koja se bori protiv talibana, a strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude veći, jer je najmanje 40 osoba povređeno.

Zasad nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj napad, ali su talibani već izvodili slične akcije u ovom gradu, javio je AP.

Tela mrtvih, kao i ranjeni, otpremljeni su u bolnice u gradu Pešavaru.

Prema njegovim rečima, u napadu je uništeno 35 prodavnica i osam vozila.

Pakistanska vojska, jedna od najvećih na svetu, do sada je pokrenula nekoliko ofanziva protiv talibana i drugih ekstremističkih grupa koje žele da svrgnu vladu koju podržava SAD.

Međutim, ove operacije, koje su uglavnom usredsređene na utvrđenja talibana u plemenskom pojasu duž granice sa Avganistanom, nisu uspele da suzbiju ekstremiste.

Zbog toga je vlada počela da podstiče plemenske starešine da ponovo forimiraju tradicionalne milicije i pomognu državi u borbi protiv talibana, ali su pripadnici ovih odreda često mete napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: