Sinod o KiM u Pećkoj patrijaršiji

U Pećkoj patrijaršiji održana je sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve kojom je predsedavao patrijarh Irinej.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.10.2012.

21:57

Default images

Pored članova Sinoda koji je prethodno zasedao, sednici Odbora za Kosovo i Metohiju prisustvovali su članovi - episkopi raško-prizrenski Teodosije i lipljanski Jovan, kao i šabački Lavrentije i stobijski David.

Kako je objavljeno na sajtu SPC, sednici su prisustvovali i gosti koji su, kako se navodi, ponudili svoje uvide u kosovsko-metohijski problem.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije služio je večernju listurgiju sa okupljenim sveštenstvom, a potom će biti održano praznično bdenije uoči praznika Pećke patrijaršije, Pokrova Presvete Bogorodice.

Večernoj liturgiji su prisustvovali patrijarh Irinej i episkop bački Irinej.

Inače, u Pećkoj patrijaršiji sutra počinje dvodnevna konferencija u organizaciji Odbora za Kosovo i Metohiju Svetog arhijerejskog Sabora, Fakulteta za bezbednost i Beogradske otvorene škole povodom 100 godina od Prvog balkanskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: