Dulić: Režim me hoće u zatvoru

Bivši ministar Oliver Dulić kaže da je podizanje optužnog predloga protiv njega kompromis tužilaštva i izvršne vlasti i to na njegovu štetu.

Izvor: Beta

Petak, 12.10.2012.

17:21

Default images

On je poručio da će na sudu dokazati da je apsolutno poštovao zakon.

"Mislim da je bilo jasno da je ovaj režim hteo da vidi jednog bivšeg ministra u zatvoru, i mislim da je očigledno pritisak bio toliki da je postupak morao da ode u sledeću fazu. Verujem da je prijava, koja je napisana vrlo loše i u kojoj apsolutno nema nikakvih materijalnih dokaza, bila apsolutno za odbacivanje", rekao je Dulić agenciji Beta.

Rekao je i da mu je žao što je "popušteno pod pritiskom jednog dela javnosti", koji je od, kako je ocenio, "besmislene prijave napravio pravi cirkus".

"Ja ću sada, naravno, morati da dokažem ono što sam tvrdio do sada, a to je da je zakon apsolutno poštovan, da niko nije oštetio niti budžet, niti interes građana u procesu izdavanja dozvola operatorima koji su izgrađivali kablovsku meržu kroz našu zemlju i to će se svakako uraditi pred sudom", rekao je Dulić.

Dodao je da jedva čeka da počne proces i da se nada da će kratko trajati.

Dulić je kazao da se podizanjem optužnog predloga stavlja tačka na "sve besmislene istražne radnje, spominjanje raznih Sejšela, Kipra i ostalih gluposti".

"Suština celog ovog postupka je tumačenje Zakona o planiranju i izgradnji, odnosno: da li je u postupku izdavanja dozvola trebalo pribavljati saglasnost javnih preduzeća ili ne", naveo je Dulić.

On je rekao da je izvršna vlast pokušala da izvrši pritisak na tužilaštvo da se njemu odredi pritvor.

"Mislim da je velika hrabrost što tužilac nije odredio pritvor, jer za to apsolutno nisu postojali bilo kakvi elementi", kazao je Dulić.

On je rekao da će nastaviti da se bori za istinu i da se brani i da će nastaviti da tuži sve medije koji su objavili neistine o njemu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je danas optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv bivšeg ministra Olivera Dulića, njegovog pomoćnika Nebojše Janjića i vršioca dužnosti direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka zbog zloupotrebe službenog položaja.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Kako su naveli u tužilaštvu, osumnjičeni su firmu Niba invest stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge investitore koji su se javili, jer su od njih zahtevali da dostave svu dokumentaciju propisanu zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: