Ponovo pomor ribe u reci Jadar

U reci Jadar, kod Osečine, po drugi put za poslednjih dvadesetak dana otrovana je riba.

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.10.2012.

22:46

Default images

Kako je agenciji Beta u čtevrtak rekao direktor Opštinske direkcije za izgradnju Milomir Stanimirović, uginula riba je i ovog puta nađena "između dva mosta" na izlazu iz Osečine ka selu Komirić. "Voda je crna u dužini od nekoliko kilometara", kazao je Stanimirović.

Republički vodoprivredni inspektor Vesna Vujić, zadužena za Kolubarski i Mačvanski okrug, potvrdila je u četvrtak da je 18. septembra pomor ribe u Jadru bio sličan.

"Analiza uzoraka vode, koju smo tada uzeli još nije gotova, a obavlja se u referentnoj ustanovi u Beogradu", kazala je Vujić agenciji Beta.

Stanimirović sumnja da je u oba slučaja krivac fabrika za preradu voća "Podgorina Frukt (Fruckt)" iz Osečine, čiji je vlasnik austrijsko-srpska kompanija.

Inspektorka Vujić kaže da je 18. septembra toj fabrici zabranila ispuštanje otpadne vode u Jadar, ali se kompanija žalila i postupak je u toku.

"Osečina nije rešila pitanje prečišćavanja otpadnih voda, te se one izlivaju u Jadar čiji je vodostaj od letos izuzetno nizak", rekla je Vesna Vujić.

Stanimirović je rekao i da "Podgorina Fruht" otpadne vode u Jadar ispušta po mraju, tek će tek u petak biti vidljive razmere pomora ribe.

Stanimirović je dodao da je septembru nađeno 60 kilograma mrtve ribe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: