Tuska prizemljila sirijski avion

Turski borbeni avioni prinudili su sirijski putnički avion da sleti na aerodrom u Ankari radi bezbednosne provere, javili su turski državni mediji.

Izvor: Beta

Sreda, 10.10.2012.

22:14

Default images

Avioni F16 presreli su sirijski avion kada je ušao u turski vazdušni prostor i ispratili ga do aerodroma Esenboga, zbog sumnje da prenosi oružje u Damask.

Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu rekao je da je Ankara dobila informaciju da bi avion mogao da prenosi "određenu opremu u suprotnosti sa propisima civilnog vazduhoplovstva", preneo je Bi-Bi-Si.

Davutoglu je istakao da je Turska odlučna u nameri da spreči svaki transfer oružja sirijskoj vladi kroz njen vazdušni prostor. Sirijski avion je leteo iz Moskve, a u njemu je bilo 35 putnika.

Turske vlasti su u međuvremenu proglasile sirijski vazdušni prostor nebezbednim i ne dozvoljavaju turskima avionima da lete iznad te zemlje.

Turska i Sirija i dalje razmenjuju artiljerijske napade, nakon što je prošle sedmice pet civila poginulo kada je raketa iz Sirije pala u tursko pogranično selo Akčakale.

Ankara je ranije danas upozorila da će snažnije odgovoriti ako Sirija nastavi prekogranično granatiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: