Irak: Pogubljeno 11 osoba

Iračke vlasti su pogubile 11 osoba - 10 Iračana i jednog Alžirca, uprkos međunarodnim apelima za moratorijum na smrtnu kaznu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.10.2012.

17:39

Default images

Sa današnjim pogubljenjima broj onih nad kojima je ove godine izvršena smrtna kazna u Iraku popeo se na 113 osuđenika.

Jedan zvaničnik iračkog ministarstva pravde izjavio je, pod uslovom da ne bude imenovan, da je ovih 11 osoba pogubljeno "zbog terorističkih aktivnosti".

Visoki komesar UN za ljudska prava Navi Pilaj izjavila je ranije ove godine da je šokirana brojem pogubljenja i pozvala na prekid izvršenja smrtne kazne u Iraku, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: