Tadić: Verujem u pobedu na izborima

Predsednik demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da veruje u svoju pobedu na predstojećim stranačkim izborima, 10. novembra.

Izvor: B92

Nedelja, 07.10.2012.

16:13

Default images

Tadić je u intervjuu FoNet-u rekao da na svoje protivkandidate gleda kao profesor koji priprema asistente da naslede njegovu katedru, ali da ne dozvoljava da to čine dok stvarno nisu sposobni za to.

Demokratska stranka, mora biti partija koja nije okrenuta samo sebi i svojim članovima, već čitavoj naciji, koju vode ljudi spremni da preuzmu svaki rizik. Ipak za svoje oponente, kaže da ne vidi da su u stanju da vode takvu politiku, kaže Tadić, i dodaje da o svim ovim tačkama njegov zamenik ima drugačiji pristup. Za Đilasa navoodi da je darovit političar, i da odlično upravlja gradom Beogradom, ali da to nije isto što i voditi stranku.

"Jedan od mojih nedostataka je što u prethodnih 8 godina nisam stvorio jaču konkurenciju za predsednika stranke", kaže Tadić.

Unutar stranačku kampalju opisuje bokserskom teminologijom, što znači da se udara iznad i ispod pleksusa, ali i to smatra uobičajenim. Ipak ponavlja da neće cepati stranku bez obzira na rezultat.

Dojučerašnjem koalicionom partneru Ivici Dačiću poručuje da nije izneverio njega, već građane. Tadić je, kao opasnu, ocenio izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se neće žuriti sa procesom pristupanja Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: