Papin batler osuđen na godinu i po

Sud u Vatikanu proglasio je krivim bivšeg batlera pape Paola Gabrijelea i osudio ga na godinu i po zatvora zbog odavanja poverljivih papskih dokumenata.

Izvor: B92

Subota, 06.10.2012.

13:02

Default images

Pre izricanja presude, tužilaštvo je zatražilo od suda da osudi Gabrijelea na trogodišnju robiju, dok je odbrana zatražila da sud ublaži optužbe protiv njega, te da ga, umesto za "tešku krađu", optuži za "protivpravno prisvajanje" dokumenata i da ga oslobodi, preneo je Rojters.

U svojoj poslednjoj izjavi, nekoliko minuta pre nego što se sud povukao da bi doneo odluku, Gabrijele je izjavio pred sudijama da je tako postupio isključivo iz duboke, "instinktivne" ljubavi prema Rimokatoličkoj crkvi i papi, u čijoj je službi bio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: