Palestinac se spalio u Gazi

Jedan mladi Palestinac zapalio se u gradu Kan Junisu, na jugu Gaze, zadobivši teške opekotine, saopštio je jedan zvaničnik iz Hamasa, koji vlada pojasom Gaze.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.10.2012.

20:13

Default images

On, međutim, nije naveo motiv tog čina.

"Muhamed Zuhair al-Kodari zadobio je teške opektine nakon što se sam zapalio u gradu Kan Junisu, na jugu Gaze", rekao je portparol Ministarstva zdravlja Ašraf al-Kudra agenciji AFP, naglasivši da je mladić u jedinici intenzivne nege.

U septembru je jedan 17.godišnji Palestinac umro četiri dana nakon što se zapalio. On je pokušavao da nađe posao u Gazi, koja je pod izraelskom blokadom još od 2006. godine posle pobede islamističkog Hamasa na parlamentarnim izborima.

Nezaposlenost u pojasu Gaze iznosi 30 procenata, a među mladima je taj problem akutniji jer je ih je nezaposleno 45 odsto, sudeći po podacima međunarodnih finansijskih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: