Priština ne želi razgovor o statusu

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova kažu da vlasti u Prištini pokušavaju da izbegnu razgovor sa predstavnicima Beograda o statusu Kosova.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.10.2012.

18:54

Default images

Predsednici četiri opštine sa severa Kosova i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga smatraju da izjava savetnika kosovske predsednice Ramuša Tahirija da su srpske strukture vlasti na severu legitimne, pokušaj da se izbegnu razgovori o statusu KiM.

Oni su u zajedničkom saopštenju naveli da izjava savetnika kosovske predsednice predstavlja pokušaj da se rešavanje statusa severa pokrajine predstavi kao unutrašnje pitanje Kosova.

Predsednici opština Zubin Potok, Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga su istakli da nikada nisu bili protiv razgovora, ali da u tim razgovorima mogu da učestvuju samo kao deo tima Vlade Republike Srbije bez čijeg učešća, kako su naveli, nema i neće biti moguće postići trajno rešenje za status Kosova i Metohije.

Podsetimo, savetnik Atifete Jahjage Ramuš Tahiri je ranije danas izjavio da na severu Kosova nema kosovskih institucija pa su srpske strukture vlasti, bez obzira na to što ih oni nazivaju paralelnim, ipak legitimne, jer su izabrane od naroda koji tamo živi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: