SAD čuvaju Keljmendija u Dubaiju?

Odbegli narkobos Naser Keljmendi je u kućnom pritvoru u svojoj vili u Dubaiju, pod nadzorom američkih istražitelja, saznaju "Novosti“.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 05.10.2012.

21:21

Default images

Čovek koga je nedavno predsednik SAD Barak Obama proglasio neposrednom opasnošću po bezbednost SAD, nalazi se u rukama američkih istražitelja, tvrdi i podgorički nedeljnik "Monitor“.

"Američki istražitelji su napravili nagodbu sa narko-bosom Naserom Keljmendijem i dodelili mu ograničenu slobodu u zamenu za saradnju i informacije koje će tražiti od njega. Prema Monitorovom obaveštenom izvoru, balkanski kralj heroina je prihvatio nagodbu, i već se nalazi daleko od Peći, na mestu koje je za njega samog mnogo sigurnije nego što je region iz kojeg je otišao. Njegova lokacija je sada Bliski istok", naveo je izvor.

Izvori "Novosti“ preciziraju da je u Dubaiju u jednoj vrsti kućnog pritvora i pod nadzorom Amerikanaca. Kuću ne može da napušta, odnosno maksimalno mu je ograničeno kretanje. Ipak, i to je za njega bolje i sigurnije nego da je ostao bilo gde na Balkanu, kaže izvor iz crnogorske policije.

Izvor "Monitora" je kazao da je Keljmendi, za kojim je bila pokrenuta potera, predstavljao pretnju za druge narkobosove u lancu na avganistanskoj transverzal, i da bi ga možda neko od njih uklonio, da je slučajno bilo prilike, pre nego što je pao u ruke Amerikanaca.

Inače, portparolka ambasade SAD u Podgorici Šeli Siver izjavila je da nema informaciju o bilo kakvoj navodnoj akciji hapšenja Keljmendija.

Izvor "Monitora“ precizirao je da je Keljemendi odleteo s prištinskog aerodroma, u pratnji sina Liridona i brata od strica Redžepa Džeka Keljmendija. Ranije se spekulisalo da je Keljmendi iz BiH prebegao u Peć.

Na aerodromu u gradu na Bliskom istoku sačekali su ga agenti američke Agencije za borbu protiv droge i sproveli ga do kuće koju tamo poseduje.

Keljmendi u tom gradu ima i firmu za distribuciju cigareta, koja se, naravno, ne vodi na njegovo ime. Za ograničenu slobodu pristao je na punu saradnju sa DEA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: