Stojanović nije ubio sudiju Cvejića

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu Višeg suda u Zaječaru za Ivana Stojadinovića, optuženog za ubistvo sudije Dragiše Cvejića pre četiri godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.10.2012.

23:02

Default images

Stojadinović je bio optužen da je postavio bombu u dvorište Cvejićeve kuće, koja je sudiju teško ranila, a kasnije je usled povreda preminuo u niškom Kliničkom centru, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Sumnjalo se da je motiv nezadovoljstvo optuženog sudskim postupkom.

Presudom Višeg suda u Zaječaru od 26. maja 2010. godine Ivan Stojadinović je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

Optužnicom Višeg javnog tužioca u Zaječaru okrivljenom Stojadinoviću je stavljeno na teret da je 21. marta 2008. godine, u Knjaževcu, lišio života sudiju "iz bezobzirne osvete i na podmukao način, smatrajući da mu je u postupanju kao sudija naneo zlo", navodi se na sajtu Apelacionog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je izveo pravilan zaključak da u ovoj krivično pravnoj stvari nije na nesumnjiv način dokazano da je okrivljeni izvršio krivično delo za koje se tereti.

Stojadinović je pravilno oslobođen optužbe za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo, pri čemu je u obrazloženju presude sud dao jasne i nedvosmislene razloge, koje u svemu kao pravilne i argumentovane prihvata i ovaj sud, navodi sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: