Preminula Božen Žumbor

Vlasnica poznate linije za kozmetičke proizvode Božen Žumbor (56) preminula je sinoć u KBC "Bežanijska kosa", nakon višemesečne borbe sa teškom bolešću.

Izvor: Blic, Press

Petak, 05.10.2012.

09:19

Default images

Kako piše Pres, Božen je u martu primljena na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je dijagnostifikovana najteža bolest- rak. Zadnjih nekoliko meseci, Božen se lečila u Srbiji i inostranstvu, ali je sinoć preminula.

Rođena je u Koprivnici u Hrvatskoj, gde je živela sa bakom Katarinom sve do 12. godine, a onda se priključila svojim roditeljima koji su živeli u Holandiji u Roterdamu. Posle gimnazije završila je Višu kozmetičku školu, zaposlila se i počela da radi u svojoj struci.

U Srbiju je prvi put došla početkom osamdesetih godina godine kada je u ime sedam hiljada Jugoslovena donela pomoć za sestre Čuljak koje su promrzle u snežnoj mećavi i lečile se na VMA u Beogradu.

Preduzeće "Božen kozmetiks", osnovala je u Beogradu 1991. godine. Proizvodila je kozmetičke preparate na bazi algi i lekovitog bilja, a u asortimanu danas ima preko 80 različitih proizvoda.

Božen Žumbor je bila veliki humanista i ceo život je pomagala deci i ljudima koji su imali problema sa zdravljem i novcem, dodaje "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: