Ribar upecao piranu usred Leskovca

U reci Veternici, koja protiče kroz Leskovac, ribolovac Dragan Mihajlović ulovio je piranu tešku 900 grama i dugu 35 centimetara.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.10.2012.

16:11

Default images

Ribolovci i građani iznenađeni su i uplašeni zbog ulova jedne od najopasnijih riba. Piranu, vrstu ribe koja živi u reci Amazon u Južnoj Americi, Dragan Mihajlović upecao je u Veternici nedaleko od centra Leskovca. On je pre dva dana došao na reku da peca klenove, ali je kući odneo piranu tešku skoro kilogram.

U vađenju ribe iz reke pomogla su mu i deca koja su se igrala nedaleko od obale.

Leskovački ribolovci ne znaju kako je pirana došla u Veternicu, ali znaju da nikada do sada u toj reci nije bilo egzotičnih riba.

Oni koji se bave akvaristikom smatraju da je piranu u reku bacio neko ko tu vrstu riba čuva u akvarijumu, a prema njihovoj oceni, u reci Veternici ima dovoljno hrane za pirane.

U vodama Južne Amerike postoji oko 30 vrsta pirana. Neke vrste mogu legalno da se gaje u akvarijumima, ali ne i da se bacaju u reke.

Leskovački ribolovci očekuju da ribolovačko društvo angažuje stručnjake koji proučavaju život riba i da se ispita da li u Veternici ima još koji primerak pirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: