Postuhmno odlikovan pilot Savić

Predsednik Srbije odlikovao posthumno majora Gorana Savića zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić", za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva.

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2012.

09:58

Default images

Ukaz o dodeli odlikovanja majoru Saviću, predsednik Tomislav Nikolić doneo je 28. septembra, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da je Savić (39) srpski junak koji je žrtvovao svoj život da bi sačuvao živote dece.

"Goran je iza sebe ostavio dvoje maloletne dece, a svojom smrću spasao je živote drugih", istaknuto je.

Savić je poginuo 26. septembra nakon što je školski avion "Lasta V-54“, kojim je upravljao, usled otkazivanja kontrolne table, pao u dvorište fabrike boja i lakova "Viteks“ u Novoj Pazovi.

Zahvaljujući herojskom činu pilota Savića, koji se svesno prekasno katapultirao jer je do poslednjeg momenta tražio najbezbednije mesto za sletanje, niko od meštana Nove Pazove nije povređen, pa ni deca iz obližnje škole i vrtića, istaknuto je u saopštenju Nikolićevog kabineta.

O odnosu srpskog društva prema herojskom podvigu pilota Savića možete čitati i na blogu b92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: