Šešelj besan na "bahate radikale"

Dok grupa radikala najavljuje da će, ako im se nadoknade ne isplate, tužiti državu, njihov lider Vojislav Šešelj, smatra da je njihov stav „drzak“ i „bahat“.

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2012.

20:24

Default images

On smatra da oni treba najstrože da se kazne, saznaje Danas.

Kako saznaje Danas, Vojislav Šešelj je od stranačkih organa SRS juče zatražio da ispitaju „po čijem nalogu“ se osmoro bivših radikalskih poslanika odlučilo da tuži državu tražeći regres i dnevnice, i to „u trenutku kada dobar deo građana Srbije kopa po kontejnerima i živi u krajnjoj bedi“.

Ukoliko stranački organi utvrde da je reč o ličnoj odluci bivših poslanika, njima sledi kazna. Najblaža sankcija je opomena pred isključenje iz stranke, a najstroža momentalno isključenje.

Budući da su pojedini poslanici i na visokim funkcijama u stranci, lako se može desiti da umesto isključenja budu smenjeni s tih položaja, kaže za Danas izvor iz SRS blizak Šešelju i dodaje da lider radikala traži i da interna stranačka istraga bude sprovedena u najkraćem mogućem roku, jer članovi njegove stranke „moraju da dele sudbinu građana Srbije“.

Međutim, osmoro bivših poslanika SRS - Milorad Krstin, Momčilo Duvnjak, Mirko Munjić, Zoran Popović, Slađan Mijaljević, Vlada Milojković, Nikola Savić i Milan Škrbić ne smatraju da greše. Njihov stav je da su odlukom o ukidanju dnevnica prekršeni članovi 10 i 21 Zakona o primanjima narodnih poslanika i izabranih funkcionera u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Angažovali su i advokate i veruju da će lako dobiti ovu pravnu bitku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: