"Biću premijer i kad diplomirate"

Predsednik vlade Srbije Dačić poručio brucošima Megatrend univerziteta da će biti predsednik vlade i kad oni budu diplomirali.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.10.2012.

14:06

Default images

U obraćanju 23. generaciji studenata Megatrenda, povodom početka nove akademske godine, Dačić je rekao da je obaveza njegovog kabineta da obezbedi radna mesta za svakoga u Srbiji. "Veliki zadatak Vlade Srbije je da za vas, koji završite univerzitet, privatni ili državni, u zemlji ili inostranstvu, obezbedi radna mesta kako biste imali šta da doprinesete svojoj zemlji", rekao je Dačić.

On je naveo daje Srbiji stalo do Evrope i evropskih vrednosti i da podsećanje na ono što Srbija nije uradila, kao što je rešenje pitanja Kosova, govori o tome da je i Evropi stalo do Srbije.
Predsednik vlade Daèiæ se obraæa studentima Megatrend univerziteta (Foto: Tanjug)
Prema njegovim rečima, za dva dana će ugostiti dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju Pola Krugmana, čija je teorija da u uslovima velike ekonomske krize država treba da obezbedi veliku potrošnju, a ne da, kako neki drugi tvrde, steže kaiš.

"Našoj zemlji su potrebni idoli kao što su matematičar Teodor fon Burg, sportisti kao što su Milica Mandić, Novak, Borovčanin... Bolje je da ulažemo u takve vrednosti nego u brzu zaradu i kratak život, odnosno kriminal, što su sada postali idoli", rekao je predsedmik vlade.

On je dodao da Srbija, kada aktuelna vlada završi mandat, mora biti bez kriminala i da moraju biti otvorena mnoga radna mesta, jer je otvaranje svakog novog radnog mesta danas herojski uspeh.
Predsednik vlade i rektor - Ivica Daèiæ i Miæa Jovanoviæ (Foto: Tanjug)
Dačić je studentima ispričao kako je došao iz sela da studira u veliki grad, da je na Fakultetu političkih nauka imao prosek 10, ali da prosek ocena nije jurio, nego se to desilo i poručio im da je studentsko doba najlepše.

"Zato neki i studiraju po deset godina", rekao je u šali predsednik vlade.

Dačić se osvrnuo i na to da je brucošima omogućeno da prvu godinu studija upišu bez plaćanja školarine, rekavši da bi bilo dobro da svako sledi primer rektora Megatrend univerziteta Miće Jovanovića i iz svog džepa izvade novac za dobro Srbije.

Jovanović je rekao da su među studentima tog univerziteta i osvajač zlatne medalje u tekvondu Milica Mandić, evropski šampion u boksu, a sada državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: