Glasovi ne važe, sve ispočetka

Funkcioner DS Balša Božović izjavio je da dosadašnji predlozi opštinskih odbora za izbore u DS ne mogu biti prihvaćeni jer su podneti pre utvrđivanja pravila.

Izvor: B92

Petak, 28.09.2012.

21:31

Default images

U izjavi agenciji Beta, Božović je rekao da izborni i rokovi za kandidaturu teku od danas i da sve dosadašnji predlozi formalno ne mogu biti prihvaćeni, jer su dati pre nego što je Organizacioni odbor utvrdio pravila.

"Tek danas je Organizacioni odbor usvojio Pravila o kandidovanju i Pravila o kampanji, kao i formulare za kandidovanje. Zvanično član koji ispunjava uslove iz Statuta DS, kao i uslove iz ovih pravila, ima pravo da se kandiduje", rekao je Božović agenciji Beta.

Kako je naveo, obrasci za kandidovanje i pravila o kampanji su danas postavljeni na internet stranici www.ds.org.rs.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miloš Simonović rekao je agenciji Beta da je taj odbor jednoglasno podržao kandidaturu Dragana Đilasa za predsednika stranke.

Sednica Gradskog odbora DS-a u Nišu održana je ranije danas.

Izborna skupština DS biće održana 10. novembra po delegatskom sistemu.

Kandidature su najavili dosadašnji predsednik stranke Boris Tadić, njegov zamenik Dragan Đilas, kao i nekadašnji premijer Zoran Živković.

Kandidaturu je u medijima najavio i predsednik beogradske Opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

Takođe su se neki odbori već ranije izjasnili koga bi podržali, ali će sada tu podršku morati da formalizuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: