Šapić: Zašto je Tadić nezadovoljan?

Predsednik beogradskog odbora DS Aleksandar Šapić kaže za "Pres" da očekuje da će većina opštinskih odbora podržati Dragana Đilasa za predsednika DS.

Izvor: B92

Petak, 28.09.2012.

07:07

Default images

On je odbacio optužbe lidera partije Borisa Tadića da je taj odbor kriv za njegov poraz na predsedničkim izborima.

"Ne mogu da prihvatim da bilo ko svoje nezadovoljstvo izbornim rezultatom svali na DS u Beogradu. Krvavo smo radili sve ovo vreme i postigli konkretne rezultate. Izuzetno sam ponosan na rezultat DS-a u Beogradu", rekao je Šapić.

On je naveo da je Tadić bio dobar predsednik republike i da mu je prijatelj o kom nikada ništa ružno neće reći, ali da ne može da prihvati da "zato što je nezadovoljan kako su ga ocenili građani prebacuje krivicu na nekog drugog ko s tim nema apsolutno veze".

"Ja zaista ne znam zašto je predsednik Tadić nezadovoljan svojim lošim rezultatima na izborima na kojima su ljudi glasali za njega imenom i prezimenom i zašto smo mi kao stranka koja je u Beogradu dobila 35 odsto glasova, krivi što je Tadić dobio mnogo procenata ispod", rekao je Šapić za "Politiku".

On je za "Pres" i "Politiku" potvrdio da je odlučio da ne bude kandidat za potpredsednika DS-a jer mu se ne sviđa "atmosfera koja se stvorila u javnosti, a pre svega u DS-u u poslednjih petnaestak dana, a to je da je najvažnije ko će šta da bude u stranci, a ne kako će DS da izgleda nakon 10. novembra".

O tome je Šapić prvo obavestio Đilasa koji, kako je kazao, nije bio preterano zadovoljan tom odlukom.

On je naveo da očekuje da će većina opštinskih odbora u centralnoj Srbiji i Vojvodini podržati kandidaturu Đilasa za predsednika stranke i da će gradonačelnik Beograda to prihvatiti.

"Način na koji smo radili u Beogradu i na koji Đilas vidi funkcionisanje stranke je pravac kojim treba da ide DS u budućnosti. Stranci su jednostavno potrebne reforme", naglasio je Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: