Uhapšeno 12 osoba zbog razbojništva

Beogradska policija je u tri akcije uhapsila 12 osoba zbog sumnje da su počinili razbojništva na teritoriji Beograda, izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

21:19

Default images

Dačić je Tanjugu rekao da su zbog postojanja osnova sumnje da su na području Beograda izvršili više krivičnih dela razbojništva juče uhapšeni Nikola Z. (24), Vladimir F. (27), Bojan T. (26), Davor M. (24), Ilija N. (20), Miloš M. (22), svi iz Beograda.

Takođe su uhapšeni i Dragan S. (38) iz Stare Pazove, Darko N. (21) iz Užica i Đorđe M. (18) iz Arilja.

Za krivično delo lažnog predstavljanja terete se Nikola Z, Vladimir F. i Dragan S.
Prema Dačićevim rečima, oni su, kako se sumnja, 7. septembra ove godine u Požarevačkoj ulici presreli radnicu zlatare "Burma", predstavili se kao policajci, zatim je nasilno ugurali u auto i odvezli u pravcu Sremčice, gde su je maltretirali psihički i fizički da bi priznala gde su novac i zlato.

Pošto u zlatari nije bilo zlata ni novca, oni su iz njene torbe uzeli 9.000 evra, mobilni telefon i ključeve od zlatare, naveo je Dačić.

On je dodao da se Nikola Z, Vladimir F, Bojan T, Davor M. i Ilija N. sumnjiče da su 24. septembra 2012. godine, izvršili krivično delo razbojništvo u pokušaju u zlatari "DAG" na Novom Beogradu.

Sumnja se i da su Miloš M. i Darko N. u septembru ove godine, izvršili dva krivična dela razbojništva u prostorijama dve pošte u Ulici vojvode Stepe, odakle su uzeli više od 200.000 dinara.

Đorđe M. je uhapšen 25. septembra neposredno nakon što je zajedno sa Milošem M. pokušao razbojništvo u Samostalnoj ugostiteljskoj radnji "Stepin Vajat", dok je Miloš M. uhapšen dan kasnije. Pretresom stana osumnjičenih pronađen je pištolj koji su oduzeli radniku obezbeđenja pošte prilikom razbojništva, a pronađeno je i vozilo koje su koristili za razbojništvo u zlatari "Burma", naveo je Dačić. U trećoj akciji, zbog osnovane sumnje da su u noći između 21. i 22. septembra ove godine počinili tešku krađu u jednom butiku u centru grada, slobode su lišeni Zoran G. (45), Slavoljub C. (31) i Vladimir N. (43) iz Beograda.

Sumnja se da su oni ušli u hodnik zgrade koja se nalazi iza butika, došli do drvenih vrata na kojima su pajserom napravili otvor, sa unutrašnje strane otključali dve brave i ušli u butik, dodao je Dačić. Iz butika su ukrali veću količinu muške i ženske obuće, odeće i ženskih torbi, a ukradenu robu spakovali su u džakove, odneli u kombi italijanskih registarskih oznaka, a potom se odvezli do stana osumnjičenog Zorana G. gde su i ostavili ukradenu robu.

Prilikom pretresa stana osumnjičenog Zorana G. pronađena je ukradena roba i vraćena je vlasniku, rekao je Dačić. Prema njegovim rečima, zbog tog krivičnog dela pričinjena je materijalna šteta u iznosu od oko 3,5 miliona dinara. Dačić je dodao da će svi osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: