Napadnuta porodica novinarke B92

Pre 4 dana tokom svadbe u Vranju prebijena je porodica novinarke B92 Tanja Janković, a u tuči je učestvovao i jedan od policijskih inspektora Nenad Jovanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

19:09

Default images

RTV B92 je zatražila od policije hitno razjašnjenje celog slučaja.

Prema rečima Bojane Janković njih je svadbi vređala grupa ljudi za susednim stolom među kojima su sedeli i policajci. Kada su krenuli kući Jankoviće je ispred hotela napala ista grupa.

"Oni su oca tukli udarali su cipelama u glavu. Darka su takođe tukli, inspektor je mene udario pesnicom u glavu i šutnuo me nogom u stomak na šta sam ja pala", kaže Bojana Janković, sestra Tanje Janković.

Kako tvrdi porodica Janković većina napadača osim policijskog inspektora, koji je učestvovao u tuči, otišli sus a lica mesta,a za to vreme policija je legitimisala novinarku,ali ne i inspektora Nenada Jovanovića koji je učestvovao u tuči.

"Kada je došla interventna nisu hteli da ga legitimišu. Prema Tanji su se ponašali kao da je okrivljeni a ne prijavilac. Njega su ostavili da telefonira doneli su mu čistu belu košulju jer je prethodna iz tuče bila pocepana i krvava", kaže Bojana Janković.

Novinarka B92 Tanja Janković je nakon prebijanja porodice pozvala policiju i to lično Ivicu Dačića tražeći da u Vranje stigne unutrašnja kontrola. Tanja, koja na B92 radi emisiju Više od života, kaže da se boji za bezednost svoje porodice.Ona kaže da je razlog za napad njeno pisanje o katastrofalnoj bezbednosnoj situaciji u Vranju i zahvaljuje medijima koji su pisali o ovom incidentu.

"Moram samo da kažem , da su oni doveli moje ime u kontekst sa Insajderom i TV B92 . Ne , moja porodica je nastradala zbog toga što sam ja povela kampanju , sve je počelo preko društvenih mreža i blogova i kampanja se vodila u svim medijima podjednako , naravno na moju inicijativu jer osećam potrebu zato što sam rođena tamo , i osećam dužnost zato što je to moj posao", kaže Tanja Janković.

O celom događaju postoji video snimak bezbednosnih kamera. Vranjska polcija je potvrdial da ga je zaplenila i da će ga predati tužilaštvu ali da ne može da ga objavi zbog istrage.

Glavni urednik Veran Matić o celom slučaju je tražio da se što pre zvanično oglasi policija.

"Obzirom da je reč o zaista velikom nasilju koje se dogodilo , zatražili smo od MUP da jako brzo izvrši uviđaj i upozna javnost sa tim šta se zaista dogodilo . Jako je važno i zbog velikog nasilja koje se dogodilo , ali je posebno važno zbog toga što je reč i o tome da je naša novinarka bila prisutna kod tog događaja i da je reč o njenoj porodici . Jako nam je važno da znamo da li ovaj događaj ima neke veze sa radom B92 i izveštavanjem B92 , ili je reč o nečem drugom . Dakle , to je izuzetno važan deo onoga što policija i tužilaštvo moraju da urade , kako ne bi došlo i do tog dodatnog uznemiravanja javnosti , nas novinara i ove naše profesije", kaže Veran Matić.

U policiji kažu da će ispitati ceo slučaj.

"U subotu 22. septembra 2012. oko 23,30 časova na svadbenom veselju u holu hotela "Pržar" u Vranju, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojoj je učestvovalo više lica. U cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, policija je u saradnji sa Tužilaštvom u Vranju radi na identifikaciji lica i rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja", kaže Nikola Nedeljković iz Uprave policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: