Petrović: Nisam znao o Agrobanci

Potpredsednik DS Dušan Petrović demantovao da ga je bivši predsednik Upravnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić izveštavao o poslovanju te banke.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.09.2012.

19:20

Default images

"Netačno je da je Dušan Antonić meni polagao račune o poslovanju 'Agrobanke'. U potpunosti ostajem kod izjava koje sam, povodom neistinitih navoda, o ovoj temi dao", naveo je Petrović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Petrović je, povodom pisma koje je danas objavljeno u jednom dnevnom listu, naveo da sadržina pisma nema nikakve veze sa spornim kreditima koji su u javnosti prezentovani kao predmet krivičnog postupka u slučaju "Agrobanka".

Pismo je, kako navodi Petrović, posvećeno kreditima koje je "Agrobanka" odobravala u drugoj polovini prošlog veka.

"Pismo mi je poslao gospodin Antonić nekoliko dana posle sastanka zakazanog na njegov zahtev. Na tom susretu gospodin Antonić je izneo gledište da je zakon koji reguliše pitanje dugova po osnovu Pariskog i Londonskog kluba, doveo 'Agrobanku', neopravdano, u tešku poziciju i prouzrokovao probleme banke sa Narodnom bankom Srbije", naveo je Petrović u izjavi.

Potpredsednik DS i nekadašnji ministar poljoprivrede naveo je da je Antonić tada rekao da je taj problem izneo nadležnim organima izvršne i monetarne vlasti, ali da nije naišao, po njegovom mišljenju, na odgovarajuće razumevanje.

Sastanak je, kako je precizirao Petrović, tražio da bi izrazio zabrinutost zbog ogromnog broja građana i firmi koji su vezani za banku.

"Pošto je DS bila najveća stranka u parlamentarnoj većini, a ja sam bio zamenik predsednika stranke, našao je za shodno da me o ovome obavesti. Da bi činjenicama potkrepio svoje gledište, kako je važno da država nešto preduzme, a da bi bila sprečena destabilizacija banke, u pismu se bavio ovim starim kreditima i njihovom sudbinom", tvrdi Petrović.

On je dodao da pismo nema u posedu, ali da je njegovu sadržinu prepoznao kada ga je video u tom dnevnom listu.

Jedan dnevni list danas na naslovnoj strani prenosi da je došao do dokumenta u kojem se vidi da je bivši predsednik UO "Agrobanke" Dušan Antonić izveštavao nekadašnjeg ministra poljoprivrede o svim tužbama, potraživanjima i ugovorima Agrobanke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: