Pajtić i Kalanović o saradnji

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić razgovarao je sa ministarkom Vericom Kalanović o unapređenju regionalnog razvoja i saradnji svih nivoa vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2012.

23:31

Default images

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informisanje, na sastanku u Vladi Vojvodine je zaključeno da bi pokrajina i resorno ministarstvo trebalo da zajednički planiranju ekonomski lokalni razvoj za 2013. godinu i doprinesu stvaranju uslova za ravnomeran regionalni razvoj.

Pajtić je rekao da je Vlada Vojvodine zainteresovana za zajednički rad koji bi trebalo da doprinese unapređenju Zakona o lokalnoj samoupravi i donošenju Nacionalnog plana regionalnog razvoja.

Posebna pažnja posvećena je realizaciji infrastrukturnih projekata u Vojvodini, a najviše je bilo reči o izgradnji auto-puta koji bi tunelom kroz Frušku goru spojio Novi Sad, Rumu i Šabac, odnosno Novi Sad preko Zrenjanina sa rumunskom granicom i Temišvarom.

Pajtić je ocenio da izgradnja pomenute saobraćajnice daleko prevazilazi pokrajinski značaj i realna je šansa za unapređivanje saobraćajne infrastrukture cele Srbije i približavanje zemlje EU.

Završetak regionalnih projekta Nacionalnog investicionog plana i podrška međuregionalnom razvoju preko pretpristupnih fondova EU, kao i definisanje Regionalnog centra za elementarne nepogode biće ključne tačke saradnje pokrajinske i republičke vlasti, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: