Živković: Odlazim iz DS ako izgubim

Zoran Živković kaže za "Novosti" da će napustiti DS ako "stranka nastavi ovim putem kojim sada ide". "Neću više da budem slepi putnik na tom brodu", kaže on.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 26.09.2012.

11:06

Default images

"Bio sam dosledan i lojalan član DS od 1992. godine. Ukoliko stranka nastavi ovim putem kojim sada ide, mene više u njoj biti neće. Ili pobeđuje ideja izvornog DS ili izlazim", rekao je Živković.

On je u intervjuu "Novostima" izjavio da je definitivno odlučio da "izađe na crtu Borisu Tadiću i ostalim kandidatima" i da učestvuje na partijskim izborima 10. novembra.

Upitan zašto ulazi u trku u kojoj su apsolutni favoriti Tadić i njegov zamenik Dragan Đilas, rekao je: "Đilas je javno poručio da nikada neće biti protivkandidat Tadiću, pa očekujem da tu reč i održi. Biću dodatno razočaran u njega ako je pogazi. Tadić je još pre dva meseca, ničim izazvan, rekao da bi voleo da ukrsti koplja sa mnom na izbornoj skupštini. Viteški je da mu izađem na megdan i da ga pobedim".

Bivši zamenik predsednika DS i premijer Srbije je istakao da je "DS potpuno napustio izvorni program i doprineo mnogim lošim stvarima u Srbiji: od odvajanja Crne Gore, proglašenja nezavisnog Kosova, pa do uništavanja ekonomije i uspostavljanja sistema korupcije jačeg nego pod Miloševićem".

"Ukinuli su demokratiju, polemiku i svaku drugačiju misao unutar stranke", objasnio je Živković.

Takođe, rekao je da, povratkom na čelo partije, želi da "vrati izvorni program DS kojim ćemo da sprovodimo bolne reforme, čak i po cenu pada popularnosti".

"Tadiću i ekipi samo je bilo bitno da budu isprazno popularni. Ako hoćete da budete popularni ugradite silikone, ako hoćete da budete političari, sprovodite reforme. Đinđić je na dan ubistva imao devet odsto podrške, a za Srbiju je uradio najviše u modernoj istoriji Srbije. Želim da vratim taj izvorni program DS kojim ćemo da sprovodimo bolne reforme, čak i po cenu pada popularnosti. Treba lečiti i DS i Srbiju", zaklučio je on.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: