"Poboljšati saradnju sa Nemačkom"

Premijer Ivica Dačić istakao je, u susretu sa novopostavljenim ambasadorom Nemačke u Beogradu Hajncom Vilhelmom, da očekuje unapređenje odnosa dveju zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

20:08

Default images

Dačić je istakao da je Nemačka najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije i da postoje velike mogućnosti da se saradnja dve države znatno poboljša, "posebno na planu investicija u ekonomiji", saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Reforme koje se sprovode u Srbiji imaju za cilj unapređenje privrede i boljeg poslovnog ambijenta", istakao je premijer.

Tokom razgovora Dačića i Vilhelma ocenjeno je da "Srbija nastoji da probleme na Kosovu i Metohiji rešava mirnim putem i dijalogom i da očekuje pomoć u postizanju pravednih rešenja koji će dovesti do trajne stabilnosti", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: