Iran blokirao pristup Guglu

U Iranu je blokiran pristup Guglu kao prvi korak Islamske republike da se uspostavi "zid razgraničenja" nacionalnog od svetskog interneta.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2012.

22:55

Default images

Pristup pretraživaču Gugl ograničen je na nebezbednu verziju koji su pronašli veb korisnici u Iranu, pošto je pokušaj korišćenja bezbednosnog protokola bio blokiran, prenela je agencija AFP.

"Zbog ponovljenih zahteva Iranaca, Gugl i i njegov mejl servis filtrirani su u zemlji. Oni će ostati filtrirani do daljnjeg", navodi se u poruci Abdolsamad Horamabadija, savetnika iranskog javnog tužioca i sekretara zvanične grupe formirane za detekciju nelegalnog pristupa internetu.

Nekoliko stanovnici Teherana potvrdilo je, za AFP, da nisu bili u mogućnosti da koriste svoje mejlove ukoliko ne koriste softver privatne virtualne mreže VPN, a koji koriste hajtek Iranci kako bi zaobišli "cenzuru" na mreži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: