DSS: Podela Kosova najgore rešenje

Lider DSS Vojislav Koštunica kaže da podela Kosova nije dobro rešenje i da je pozivanje na međunarodno pravo jedino "valjano oružje" koje je ima Srbija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

19:30

Default images

"To je najgore rešenje u poređenju s nečim što zaista znači odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta jedne zemlje", kazao je Koštunica za RTS.

Premijer Ivica Dačić ocenio je ranije da bi podela Kosova bila najbolje i jedino realno rešenje, koje bi prihvatili i Albanci, međutim lider DSS smatra da Srbija treba da izbegne takvu opciju.

"U tom rešenju nikako ne treba tražiti izlaz", istakao je bivši premijer i dodao da Srbija treba da se poziva na međunarodno pravo, jer je tako dobila podršku Ruske Federacije.

Komentarišući nekadašnji model dve Nemačke (Istočne i Zapadne) za rešenje problema Kosova, Koštunica je kazao da ni ono nije dobro jer bi se to u slučaju Srbije "definitivno završilo razjedinjenjem, odnosno razdvajanjem Kosova i Metohije".

"To je neprihvatljivo rešenje, jer Srbija ne može prihvatiti da je deo njene teritorije država i ne može imati dobrosusedske odnose sama sa sobom, i to rešenje je od samog početka bilo neprihvatljivo", istakao je Koštunica.

On je naglasio da su oba rešenja, i podela i nemački, "apsolutna neprihvatljiva za Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: