Nova presuda u korist Dodika

Sud u Banjaluci naložio je Radio-televiziji Federacije BiH i Bakiru Hadžiomeroviću da Miloradu Dodiku plate odštetu od 5.000 KM sa kamatom zbog povrede ugleda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

23:01

Default images

RTV Federacije BiH i Hadžiomerović se takođe obavezuju da predsedniku RS u roku od 30 dana solidarno nadoknade i troškove parničnog postupka u iznosu od 1.052 KM.

U obrazloženju presude navodi se da je Dodik 18. decembra 2008. godine podneo tužbu zbog neistina i vređanja ugleda i časti iznesenih u emisiji "60 minuta" Federalne televizije Sarajevo emitovanoj 8. decembra 2008. godine koju uređuje i vodi Hadžiomerović.

Sudskim postupkom je utvrdjeno da su tuženi zbog iznošenja neistina i nazivanja Dodika, koji je tada obavljao funkciju predsednika Vlade Republike Srpske, kriminalcem, povredili njegov ugled.

Zbog iznošenja neistina u emisiji "60 minuta" sudovi su i ranije nekoliko puta donosili presude u korist Dodika, a RTV Federacije BiH i Hadžiomerovića obavezivali na isplatu odštete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: