Hapšenja zbog trgovine drogom

Srpska policija uhapsila sedam, a slovenačka četiri osobe osumnjičene za međunarodnu trgovinu narkoticima.Tužilaštvo pokrenulo istragu, uhapšeni u pritvoru.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2012.

10:05

Default images

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, ta grupa sumnjiči se da je organizovala međunarodnu kriminalnu grupu koja je krijumčarila drogu iz Dominikanske Republike u Sloveniju i Srbiju, kao i iz Turske u Srbiju, pa u Sloveniju i Holandiju. Reč je o zajedničkoj akciji policija Srbije, Slovenije, Austrije i Republike Srpske.

Direktor Uprave policije Milorad Veljović je rekao da su u zajedničkoj akciji učestvovali pripadnici kriminalističkih policija i SBPOK-a, u saradnji sa kolegama iz Slovenije, Austrije i Republike Srpske.

Organizatori i članovi grupe uhapšeni su na području Beograda, Pančeva, Novog Sada i Graničnog prelaza Gradina, na kom je, pri ulasku u Srbiju, pre dva dana, u vozilu marke "Škoda oktavija" bosanskih registarskih oznaka u kome su bili Vladimir L. i Miroljub J, pronađeno oko 1.150 grama opojne droge heroin.

Uhapšeni su organizator i članove medjunarodne organizovane kriminalne grupe Vinko Rakonjac, državljanin Crne Gore Dejan Nedović, Dejan Avramović, Dragan Tomić, državljani BiH Vladimir Lakić i Miroljub Jovanović, kao i Igor Krstić, rekao je Veljović.

On je objasnio da je ova medjunarodna organizovana kriminalna grupa od oktobra prošle do septembra ove godine učestvovala u nabavljanju i krijumčarenju kaokaina iz Dominikanske Republike u Sloveniju i Srbiju, kao i u nabavljanju i krijumčarenju herona iz Turske u Srbiju i Sloveniju i njegovo dalje krijumčarenje u Holandiju.

U akciji kodnog naziva "Kranj", u više zemalja Evropske unije, prvenstveno Sloveniji i Austriji, kao i u zemljama Južne Amerike, zaplenjena je veća količina narkotika.

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovodjenju istrage protiv sedam osoba osumnjičenih da su, kao organizovana kriminalna grupa koja je delovala na teritoriji Srbije, Slovenije, Holandije, Turske, Austrije i Dominikanske Republike, krijumčarili heroin i kokain.

Tužilaštvo je saopštilo da je pokrenulo istragu protiv Vinka Rakonjca, Dejana Nedovića, Dragana Tomića, Dejana Avramovića, Vladimira Lakića, Miroljuba Jovanovića i Igora Krstića zbog krijumčarenja droge u periodu od oktobra 2011. do 22. septembra 2012. godine.

Droga je bila namenjena za prodaju na tržištu Republike Srbije, Slovenije i Holandije. Heroin i kokain su pakovani u unapred pripremljenim vešalicama za odela, koju su osumnjičeni prenosili u ručnom prtljagu, koja je zatim putničkim vozilima, autobusima i avionom, distribuirana do Srbije, Slovenije i Holandije.

U saopštenju se navodi da je ta organizovana kriminalna grupa delovala u medjunarodnim razmerama.

Zajedno sa članovima organizovane kriminalne grupe iz Slovenije, u tom periodu, prokrijumčareno je oko devet kilograma heroina i dva i po kilograma kokaina, a 22. septembra 2012. godine na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno je oko dva kilograma heroina, prilikom pokušaja unošenja u Srbiju.

Dogovori oko nabavke, transporta i distribucije kokaina i heroina, sa članovima slovenačke organizovane kriminalne grupe, obavljali su se
na graničnim prelazima izmedju Srbije i Hrvatske, kao i u neposrednim kontaktima članova slovenačke organizovane kriminalne u Beogradu na raznim lokacijama, piše u saopštenju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je da se prema osumnjičenima odredi pritvor, piše u saopštenju.

Tokom pretresa, kod pripadnika te grupe pronađeno je i oduzeto više skupocenih vozila, dva pištolja, oprema za merenje narkotika i više od 15.000 dolara.

Akciju su izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji s policijskim službenicima Slovenije, Austrije i Republike Srpske, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Privedenim osobama određeno je zadržavanje u trajanju do 48 sati i oni će biti privedeni sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: