Ordenje za verske velikodostojnike

Ukazom predsednika Tomislava Nikolića, Sretenjskim ordenom prvog i drugog stepena odlikovano je više verskih aktivista i velikodostojnika.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2012.

22:30

Default images

Za zasluge i lični doprinos u razvoju međukonfesionalne saradnje, verske tolerancije i predstavljanje Republike Srbije u inostranstvu, naročito u muslimanskim zemljama, Sretenjskim ordenom prvog stepena odlikovan je počasni reis Islamske zajednice u Srbiji i bivši beogradski muftija Hamdija Jusufspahić, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Za zasluge i lični doprinos u razvoju međukonfesionalne saradnje i verske tolerancije, Sretenjskim oredenom drugog stepena odlikovani su arhimandrit Srpske pravoslavne crkve Jovan Radosavljević, župnik odžački i arhiprezbiter podunavski Katoličke crkve u Srbiji Jakob Pfajfer, biskup Reformatske hrišćanske crkve u Srbiji Ištvan Čete-Semeši i dugogodišnji predsednik Saveza jevrejskih opština u Srbiji Aca Singer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: