S.Mitrovica dobila tri inkubatora

Tri nova inkubatora isporučena su Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici tokom današnje posete predstavnika Fonda B92 i donatora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

14:48

Default images

Kupovinu dva nova inkubatora donacijom je omogućio Grad Sremska Mitrovica, dok je sredstva za kupovinu još jednog prvog doma za prevremeno rođene bebe obezbedila kompanija „Sirmium stil“ iz Sremske Mitrovice.

Prilikom posete Opštoj bolnici, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, predsednik Osnovnog tužilaštva Sremske Mitrovice Nebojša Popović i direktor kompanije „Sirmium stil“ Velibor Olujić su kratko vreme proveli u neformalnom razgovoru s predstavnicima medija i bolnice, a zatim su, sa v.d. direktorom Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici Goranom Ivićem i načelnikom službe za ginekologiju Draganom Malobabićem, obišli porodilište.
Gradonaèelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimoviæ
Predsednik UO Fonda B92 Veran Matić se zahvalio prisutnima na donacijama i podvukao važnu ulogu lokalnih vlasti i lokalnih privrednika u Bici za porodilišta kao jedan od ključnih faktora za opremanje svih pedeset porodilišta na teritoriji Srbije u kojima se bitka vodi.

„Današnjim uručenjem, broj inkubatora nabavljenih za Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici je dostigao pet. Ipak, za neometan rad ove ustanove je potrebno nabaviti i određenu količinu pulsnih oksimetara, zatim lampe za fototerapiju, električne aspiratore, kolica za urgentnu terapiju, krevece za smešaj novorođenčadi, infuzione pumpe, stetoskope, vage, haube za oksigenaciju i drugu, prateću opremu, što ćemo pokušati da nabavimo tokom akcije ’Bitka za porodilišta’ i ovim putem pozivamo sve lokalne kompanije i pojedince da nam se u ovoj bici pridruže”, zaključio je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: