Ješić ne otvara sajam zbog SNS

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić neće otvoriti Sajam lova, jer na ceremoniji učestvuju i "nelegitimno izabrani predstavnici vlasti Novog Sada".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.09.2012.

23:52

Default images

Ješić, koji je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta ocenio da bi zajedničko učešće na ovakvom događaju značilo prihvatanje aktuelnih lokalnih vlasti i načina na koji na nju došli.

"Smatram da nisam dovoljno tolerantan ni pomirljiv da bih zajedničkim učešćem u ovakvoj manifestaciji mogao pružiti legitimitet nelegalno i nepošteno postavljenim predstavnicima lokalne vlasti", naveo je Ješić.

Vlast u Novom Sadu preuzela je 13. septembra koalicija predvođena SNS, a predsednik novosadskog odbora naprednjaka i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je daće se pojaviti sutra na otvaranju sajma "Lorist".

SNS je tokom avgusta i septembra meseca nedeljama pokušavao da sruši gradsku vlast predvođenu DS i LSV.

Naprednjaci su na kraju u tome uspeli jer joj je prišlo sedam odbornika koalicije okupljene oko SPS, koji su do tada bili u koaliciji sa DS-om i LSV-om. SNS-u su prišla i tri odbornika SPO, koji su mandate na izborima osvojili na listi LSV-a.

U vladajućoj koaliciji je i šest odbornika Romske demokratske stranke, koje je SNS nakon lokalnih izbora optuživao da su u Skupštinu grada ušli zahvaljujući "kupovini glasova" birača.

U koaliciji sa SNS-om je i pet odbornika Demokratske stranke Srbije, kao i pet odbornika koji su izabrani na listi Dveri, a potom isključeni iz stranke, te jedan odbornik vlaške stranke Nijedan od ponuđenih odgovora, koji je takođe isključen iz partije nakon izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: