"DSS nije najjači, ali je stabilan"

Potpredsednik DSS Miloš Aligrudić kaže da njegova stranka možda nije najjača, ali da je svakako jedna od najstabilnijih na političkoj sceni Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

20:49

Default images

"Pitanje preuzimanja državnih poslova, obaveza i staranja o državi od strane DSS je pitanje vremena, to nije neizvesno već potpuno izvesno", rekao je Aligrudić na svečanosti povodom 20 godina od osnivanja Gradskog odbora te stranke u Jagodini.

Za 20 godina delovanja DSS-a, bile su dve, kako je kazao, etape, prva - borba protiv Slobodana Miloševića, a druga za opstanak Srbije i srpskog naroda i borba za demokratske institucije.

"Ispostavilo se da je ova borba večita i mi tu borbu nismo uspeli da uspešno privedemo kraju, ponajviše zbog određenih interesa pojedinih sila i njihove slike o tome kako bi trebala da izgleda politička kompozicija na Balkanu", rekao je Aligrudić.

Opstanak ideje koju profilišemo nije da bi dobili naklonost jedne ili druge sile ili pojedinih krugova u Briselu, već zbog potreba da zaštitim naš interes i naše biće i tu je došlo do sukoba, ocenio je on i dodao "čas smo najpoželjnija stranka, a čas najnepoželjnij u Srbiji, sve zavisi od onog šta žele lideri u inostranstvu, onih koji imaju dominantnu ulogu u međunarodnim odnosima".

"Ova priča nema kraja, a to nam daje nadu da će jedna čista demokratska, na evropskim principima zasnovana ideja, ideja nacionalnog opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, ipak uroditi plodom, ako to ne može za godinu, a ono bar za 10 do 15 godina", rekao je Aligrudić.

Na svečanosti je učestovao i član Izvršnog odbora DSS Željko Tomić, osnivači odbora, članbovi i simpatizeri DSS.

U Holu Centra za kulturu otvorena je izložba fotografija o počecima rada Gradskog odbora, a u maloj sali konvencija stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: