Kuzmanović: Želim punu reformu DS

Kandidat za novog predsednika Demokratske stranke Branimir Kuzmanović založio se za potpunu reformu te stranke i za veće učešće članova u odlučivanju.

Izvor: Danas, Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2012.

07:33

Default images

"Želim da plasiram ideju da preko 100.000 članova u DS, koji poseduju ogromno znanje i iskustvo, mora više odlučivati o delovanju stranke. Ne može svaka odluka da se nameće odozgo nadole. Sistem 'predsednik će vam predložiti sve' nije dobar, a ne sme ni da se nastavi", rekao je on za "Danas".

Kuzmanović je kazao da očekuje podršku iskrenih članova stranke i delegata koji su u njoj zbog vizije bolje Srbije, a ne iz interesa.

"Želim da DS postane prva stranka koja poput britanskih laburista ili nemačkog SDP program po određenim pitanjima donosi uz učešće članstva", naveo je on, dodajući da je njegov "jedini interes da članstvo odlučuje o programskim i kadrovskim politikama DS, jer bi na taj način stranka bila spremnija da odgovori izazovima rukovođenja, a samim tim bi se i u Srbiji živelo bolje".

Na komentare da će svojom kandidaturom oduzeti glasove ostalim kandidatima, odnosno da je njegova namera da oduzme glasove kandidatu Borisu Tadiću u korist Dragana Đilasa, Kuzmanović je rekao da će "naravno oduzeti glasove drugim kandidatima".

"Sasvim mi je svejedno kome ću oduzeti više, nadam se podjednako. Tadića smatram odgovornijim, možda zato takvo mišljenje, ali Đilas mu je bio zamenik sve vreme. Ako se plasiram u drugi krug glasanja, znam da će ideja za koju se zalažem pobediti", uveren je Kuzmanović.

On je rekao da postoji mogućnost da se u jednom trenutku povuče i pozove pristalice da glasaju za nekog drugog "ako se pojavi četvrti kandidat, koji je bolji od nas trojice", ali da je uslov "da prihvata ideju o reformi odlučivanja unutar DS za koju se zalažem". "Nisam uveren da bi to prihvatili Đilas ili Tadić, jer im to uopšte nije tema u međusobnim optuživanjima", dodao je Kuzmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: