Vučić kandidat za predsednika SNS-a

Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić biće jedini kandidat za predsednika te stranke na izbornoj skupštini SNS-a zakazanoj za subotu 29. septembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

00:32

Default images

To je saopšteno posle sednice Glavnog odbora SNS-a, održanoj u Sportskom centru "Šumice" koja je bila zatvorena za javnost. Vučić je novinarima posle sednice koja je trajala sat i po urekao da će izborna skupština birati zamenika predsednika SNS, Predsedništvo i Glavni odbor stranke.

Vučić je odbio da navede ime kandidata za zamenika predsednika SNS, koga bi trebalo da predloži novoizbrani predsednik stranke.

Upitan da li će Jorgovanka Tabaković imati stranačku funkciju, Vučić je odgovorio da, i ako bude imala funkciju, ona je neće obavljati sve dok je na mestu guvernera Narodne banke Srbije.

Vučić je najavio da će Glavni odbor SNS nekoliko dana posle izborne skupštine izabrati potpredsednike stranke.

"To zavisi od nje i, ako bude obavljala političku funkciju, imaće zamrznutu funkciju i neće se baviti stranačkim radom", rekao je Vučić.

Dodao je da će on predložiti jednog kandidata za zamenika predsednika SNS, a da će za potpredsednike stranke biti predloženo više kandidata.

Vučić je naveo da je insistirao da bude više kandidata za predsednika SNS, ali da je do sada od svih opštinskih i gradskih odbora stranke, kao i Glavnog odbora, predložen samo on kao jedini kandidat.

"Na samoj skupštini videće se da li će biti više kandidata", rekao je Vučić.

Najavio je da će na stranačkoj skupštini u subotu biti reči i o "malim izmenama" političko-programske platforme SNS.

Od osnivanja SNS u oktobru 2008. godine predsednik stranke bio je Tomislav Nikolić, ali je on podneo ostavku na tu funkciju pošto je izabran za predsednika Srbije.

SNS je posle majskih izbora formirala novu Vladu Srbije u kojoj je Vučić prvi potpredsednik i ministar odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: