Verski list "fašistička literatura"

Tužilaštvo u Moskvi proglasilo je pravoslavni časopis Vesnik vojnika Hristovih za "ekstremističku literaturu", što znači da je njegovo izdavanje zabranjeno.

Izvor: B92

Subota, 22.09.2012.

18:27

Default images

U stručnoj analizi, koju je zatražilo tužilaštvo, ustanovila je da časopis "poziva na propagandu fašizma, odnosno ruskog pravoslavnog fašizma", prenela je Verska informativna agencija (VIA).

Časopis "Vesnik vojnika Hristovih" je u poslednje vreme deljen na nekim masovnim okupljanjima.

Ruski sveruski narodni sabor (RSNS), organizacija koja deluje pod okriljem moskovske patrijaršije, kritikovala je tu sudsku odluku, tvrdeći da u zemlji ne postoji "ruski pravoslavni fašizam" i da je ta konstatacija "apsurdna", kao kada bi se govorilo o "jevrejskom antisemitizmu".

"Ovom odlukom sud vređa ruski narod i pravoslavlje", ocenio je RSNS, tražeći od suda izvinjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: