"U Hrvatskoj jednake šanse za sve"

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da Hrvatsku vidi kao zemlju i društvo jednakih šansi za sve, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost.

Izvor: Beta

Subota, 22.09.2012.

17:01

Default images

Na prvom kongresu stipendista i mladih Srpskog privrednog društva "Privrednik", Josipović je ukazao da pitanje jednakih šansi posebno muči mlade u Hrvatskoj koji su u teškoj ekonomskoj situaciji ostali bez posla.

Uz to je, kako je rekao, i u Hrvatskoj i u EU potrebno uskladiti tržište rada s obrazovnim sistemom. On je istakao da je Evropska unija velika šansa, ali da ne može da reši sve probleme.

Početak skupa u sedištu Srpske pravoslavne opšte gimnazije kasnio je oko pola sata, jer su Josipović i nekoliko domaćina i gostiju ostali zaglavljeni u liftu, preneli su hrvatski portali.

Skup posvećen položaju i perspektivama mladih u Hrvatskoj održan je povodom 115. godišnjice osnivanja Srpskog privrednog društva "Privrednik", a učestvovali su, između ostalih, ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević i mitropolit zagrebačko-ljubljanski SPC Jovan.

Svake godine za stipendije Društva konkuriše oko 200 mladih, uglavnom iz povratničkih sredina. Prošle školske godine stipendiran je 51 učenik i student sredstvima prikupljenim iz donacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: