Tači: Spremni smo na dijalog sa BG

Kosovski premijer Hašim Tači će sledeće nedelje Ketrin Ešton preneti da je Priština spremna za početak dijaloga sa Beogradom, piše dnevnik Koha ditore.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.09.2012.

18:31

Default images

Pozivajući se na neimenovane domaće i međunarodne izvore, Koha navodi da je Priština počela da radi na izradi strategije za taj dijalog, prema kojoj će bilo kakvo rešenje za sever biti u saglasnosti sa Ahtisarijevim planom i, kako navode, "uz istovremeno obezbedjivanje saglasnost da se Srbija ne suprostavi učlanjenju Kosova u UN".

"Kosovska strana je prema istim izvorima spremna da za građane severa prihvati i posebnu ulogu Euleksa i Kfora, ili drugih međunarodnih oblika prisustva za određeni vremenski period", piše dnevnik. Na taj način, navode izvori, "kosovska strana neće odbaciti u principu plan koji je predstavljen premijeru Tačiju tokom sastanka koji je imao sa gospođom Ešton".

"Koha" piše i da je "kosovska strana našla formulu za konsenzus", sa izuzetkom pokreta Samoopredeljenje, što će omogućiti konsultacije između političkih stranaka. Sa tim će se saglasiti i DSK Isa Mustafe, nakon što je dobila uveravanja i objašnjenja "snažnih međunarodnih prijatelja Kosova", navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: